COUNTRY HAVEN

Kitchen Brief:
Create a functioning kitchen with plenty of storage with ample bench space for creative cooking and for family and friends to enjoy and gather.

Study Brief:
Create an inviting place for work to enable ideas to flow.

Kitchen Response:
The kitchen is a combination of layering textures and colours to create an inviting space. We highlighted this kitchen with the use of navy Shaker
style cabinets, copper accents and recycled timbers to create interesting textural layering. Copper was used for the butlers sink, on the handles and oversized
lobster pot pendant lights. The island was a combination of recycled timber and engineered stone. Custom Cedar louvred balustrade designed to separate the stairs but
still allowing for light and airflow throughout complete the picture.

Study Response:
We often find we encourage clients to move out of their comfort zone and embrace new ideas to create their own personal haven.
This has been the case with these clients with whom we have worked for several years. We brought warm tonal colours from the exterior of the property into these areas.
We wanted to achieve a study/office area which drew you in. Using recycled timbers for the benchtop and the louvres brings a layer of texture to the project. The louvres create privacy but
allow light to fill the space. The colourful Moroccan tiles bring colour and delight. Plenty of storage and shelving provided. Charcoal shaker-style doors, with timber handles.